Facebook pixel на БГ дрешки
0 love-it
Navigation

Защо се нуждаете от подматрачни рамки за по-добър сън?

Sep 02, 2021
0 Коментари
Защо се нуждаете от подматрачни рамки за по-добър сън?

Много хора намират подматрачните рамки за ненужен разход и смятат, че те ще влошат качеството на техния сън. Ето защо, в тази статия ще Ви споделим какво представляват подматрачните рамки и ще разгледаме техните предимства.

Какво е представлява рамката за по-добър сън?

Подматрачната рамка позволява да се усвои на 100% удобството на матрака. Нейната основна функция е да осигури по-голяма стабилност и да задържи матрака на мястото му. За да разберете какво представлява, трябва да разгледаме видовете матраци – еднолицев и двулицев.

Еднолицевият матрак има вградена подматрачна рамка и се използва само от едната страна. Затова той не се нуждае от допълнителна рамка за по-добър сън.

За разлика от него, двулицевият матрак няма вградена рамка. Той е по-гъвкав, но се нуждае от допълнителна подматрачна рамка. Когато се комбинира с нея, тогава се усеща цялото удобство на матрака. Рамката освобождава напрежението от матрака, там където е необходимо, толкова колкото трябва. Също така, спомага за правилното разпределение на тежестта на тялото. Ако няма подматрачна рамка, двулицевият матрак губи своето удобство.

Какво е устройството нарамката за по-добър сън?

Обикновено е изработена от дървени ламели с рамка, която е направена от дърво или метал. Ламелите са летви, които са наредени по ширината на рамката. Повечето фирми предпочитат да ги изработват от букова дървесина, защото тя се отличава с по-голяма стабилност и дълготрайност.
От броя и разположението на летвите на рамката зависи и как ще я усещате. Рамките с повече ламели разпределят тежестта на тялото по-равномерно и допълват комфорта на матрака. 

Дървените рамки са направени от дървена конструкция - буков шперплат, който е изключително здрав материал. При металните рамки, ламелитеса поставени върху рамката. Те са направени, така че да може да се нагаждат.

Ако се чудите на каква рамка да заложите, ние Ви препоръчваме дървените. За разлика от металните, които има вероятност да се огънат, при дървената това е невъзможно. Кух метален профил никога няма да бъде по-здрав от слепена дървесина. Например за висок клас на запад се смята само и единствено дървената рамка.

Подматрачната рамка Блек Чарм Матик надгражда флекс рамката. Тя се отличава с уникален 5 степенен механизъм.  Има специална зона с по-тънки ламели, което позволява рамото леко да потъне, за да може вратът да си почива.

Блек Чарм Матик има всички показатели и еластичност на останалите рамки. Ламелите се движат по двойки, а твърдостта може да се  регулира само със завъртането на едно копче. За тази цел, има специално синхронизирани кабели с дистанционото. Така при задействане, моторите започват да работят едновременно.

Какви са предимствата на подматрачните рамки за по-добър сън?

Подматрачните рамки имат опция за повдигане на главата. В този случай повдигането започва от плешките, а не от врата. Така вратът не се натоварва допълнително, а успява да си почине напълно.

Другата изключително удобна опция е повдигането на краката. Тя идва още от войниците, които по цял ден са били на крак и в края на деня са били инструктирани да си вдигнат краката нависоко. Причината е, че по този начин кръвта тръгва обратно надолу и краката успяват да си починат пълноценно. Затова и много ортопеди препоръчват подматрачните рамки на своите пациенти.

Друго предимство на рамките пред плоскостите, които много хора предпочитат заради ниската цена, е че матракът ще може да се проветрява. Това ще допринесе за запазването му по-дълго време в добро състояние.

Освен това, проветряването на матрака ще предотврати появата на мухъл и развитието на бактерии. Рамките осигуряват по-добра циркулация на въздуха. Това пречи на текстила да се запари или да задържи влага.

Подматрачните рамки ще подобрят позицията на тялото Ви по време на сън. Благодарение на конструкцията си, те са добра и еластична опора на гърба. Предотвратяват  тялото да се изкриви в неестествена поза. И по този начин, поемат тежестта му и помагат за пълноценната Ви почивка.

В зависимост от предпочитанията Ви, можете да изберете модел подматрачна рамка, на която можете да регулирате твърдостта в областта на гърба и кръста.

Свържете се с нас на телефон: 0887 670 743, за професионален съвет при избора на рамка за по-добър сън.

Няма коментари